Media relations a mediální obraz Masarykovy univerzity - Knířová, Tereza (2008)
Bakalářská práce se soustředí na to, jakým způsobem Masarykova univerzita pracuje s media relations a jak se tato komunikace odráží v samotných médiích. Východiskem pro první část této práce je komerční pojetí media relations, ale také některé zahraniční studie, které se tomuto tématu věnovaly na univerzitách. Media relations na univerzitě popisujeme na základě analýzy dostupných materiálů a rozhovoru s tiskovou mluvčí Masarykovy univerzity. Druhá část práce je věnována obrazu této univerzity tak, jak ho konstruovala vybraná česká média (deníky, televize, rozhlas) v roce 2007. Mediální obraz univerzity zkoumáme metodou obsahové analýzy textu.