Alternative sound - rozhlasová reportáž - Šebestová, Zuzana (2008)
Tématem rozhlasového dokumentu Alternative sound je situace v brněnském rozhlasovém éteru. Dokument je vztažen ke studentským rádiím - zahrnuje jejich charakteristiku i posta-vení v brněnském, respektive českém mediálním prostoru. Klíčovým prvkem dokumentu je příběh dnes již nefungujícího Rádia Student, které se pokusilo o alternativní studentské vysílání. Součástí bakalářské práce je i textový dokument obsahující teoretické zakotvení studentských komunitních rádií, popis jejich postavení ve světě i u nás, dále teoretické zakotvení žánru rozhlasového dokumentu a podrobný popis jednotlivých fází tvorby dokumentu Alternative sound.