Konstrukce mediálního obrazu organizace Greenpeace - Dobešová, Klára (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukcí mediálního obrazu organizace Greenpeace ve sledovaných denících Mladá fronta Dnes, Lidové noviny, Právo a Hospodářské noviny ve vybraných letech 1996, 2000 a 2005 a také tím, jak se v tomto mediálním obrazu odráží praktiky media relations této organizace. Vychází z teorie konstrukce sociální reality Bergera a Luckmanna, konceptu agenda setting a zpravodajských hodnot, historického vývoje organizace Greenpeace v rámci české společnosti a také z teoretického základu media relations. V analytické části popisuje media relations české pobočky organizace Greenpeace a prostřednictvím metody obsahové analýzy se snaží identifikovat hlavní rysy zpráv o organizaci Greenpeace publikované ve vybraných denících. V závěru pak poznatky z výzkumu konfrontuje s praktikami media relations organizace.