Spokojenost zaměstnanců s řízením lidských zdrojů v organizaci - Votavová, Andrea (2008)
Diplomová práce se zabývá spokojeností zaměstnanců s řízením lidských zdrojů v organizaci. Cílem práce je zodpovědět otázku, zda jsou zaměstnanci spokojeni s vybranými personálními činnostmi organizace. Teoretická část práce pojednává o řízení lidských zdrojů, o personálním řízení a o ovlivňování. Další kapitoly teoretické části vytváří teoretickou základnu k dílčím výzkumný otázkám. Závěr teoretické části zmiňuje odlišnosti spojené s národností a kulturou jednatele zkoumané organizace. Metodologická část představuje hlavní a dílčí výzkumnou otázku, cíl, metodu a organizaci výzkumu. Empirická část analyzuje výsledky výzkumu, odpovídá na dílčí výzkumné otázky, hlavní výzkumnou otázku a porovnává zjištěné názory jednatele a zaměstnanců organizace. Závěr práce tvoří shrnutí výsledků výzkumu a doporučení pro organizaci, ve které výzkum probíhal.