Význam odlehčovacích služeb pro rodiny pečující o dítě s těžkým postižením, zaměřeno na středisko Eliada - Krahulcová, Anna (2008)
Název práce: Význam odlehčovacích služeb pro rodiny pečující o dítě s těžkým postižením, zaměřeno na středisko Eliada Počet slov: 22036 Klíčová slova: životní situace, postižení, rodina s dítětem s těžkým postižením, odlehčovací služby Tématem této práce je význam odlehčovacích služeb pro rodiny pečující o dítě s těžkým postižením. Cílem práce bylo zodpovědět hlavní výzkumnou otázku: „Jaký je význam odlehčovacích služeb pro rodiny pečující o dítě s těžkým postižením, zaměřeno na středisko Eliada?“ Práce je rozdělena do tří celků, prvním z nich je teoretická část, je zaměřena na vymezení hlavních pojmů- životní situace, postižení, rodina s dítětem s těžkým postižením, odlehčovací služby. Část druhá se zabývá metodikou výzkumu, popisuje výběr strategie, techniky, uvádí dílčí výzkumné otázky. Třetí část se zaměřuje na samotnou analýzu a popisuje empirické šetření. Na jeho základě je v závěru zodpovězena hlavní výzkumná otázka a jsou zformulována řešení.