Formy vzdělávání pracovníků v rámci České správy sociálního zabezpečení - Kuncová, Žaneta (2008)
KUNCOVÁ, Ž. 2008. Formy vzdělávání pracovníků v rámci České správy sociálního zabezpečení. Brno: Masarykova univerzita. 18 084 slov Pro mou studii jsem si vybrala téma, které souvisí se vzděláváním pracovníků České správy sociálního zabezpečení. Cílem práce je zjistit subjektivní přístup zaměstnanců ke vzdělávání. V teoretické části práce identifikuji pojmy: vzdělávání zaměstnanců, motivace ke vzdělávání, formy vzdělávání, personální strategie, vzdělávání pomocí počítačových sítí, dále jsem popsala hlavní znaky organizace a formy vzdělávání, které ČSSZ ke vzdělávání svých zaměstnanců používá. Metodologická část představuje cíl a charakter výzkumu, včetně popisu metody použité pro výzkum. Empirická část shrnuje jednotlivá zjištění a srovnává výpovědi respondentů k jednotlivým výzkumným otázkám. Výsledkem práce je zjištění, kterou formu zaměstnanci preferují ve vzdělávání a jaký je jejich celkový přístup ke vzdělávání. V závěru díky zjištěným výsledkům práce přináší doporučení pro pra.