Efektivita vzdělávání zaměstnanců společnosti Ferram - Bartková, Tereza (2008)
Diplomová práce se zabývá vzděláváním zaměstnanců společnosti Ferram, a. s. Opava. Cílem předkládané práce je, na základě analýzy stávající koncepce vzdělávání v organizaci, nalézt návrhy a doporučení k zefektivnění vzdělávání zaměstnanců. Teoretická část práce se zabývá řízením lidských zdrojů v organizaci, výkonem personální práce v organizaci, dále se zaměřuje na vzdělávání zaměstnanců, rozebírá jednotlivé fáze vzdělávacího procesu a metody vzdělávání. Další kapitola vysvětluje zdroje motivace zaměstnanců, její typy, vliv motivace na osobnost a popisuje jednotlivé teorie motivace. V metodologické části je objasněn cíl výzkumu, zvolené metody a techniky sběru dat. Empirická část analyzuje na základě provedeného výzkumu stávající koncepci vzdělávání ve společnosti. Výstupem provedeného výzkumu jsou návrhy a doporučení k zefektivnění současné koncepce vzdělávání ve společnosti Ferram, a. s. Opava.