Genetické testování dispozic k ateroskleróze - Böhmová, Olga (2008)
Tato literární rešerše shrnuje dosavadní poznatky o genetickém testování dispozic k ateroskleróze. V první řadě podává informace o patogenezi a morfologii tohoto onemocnění a dále o endogenních a exogenních rizikových faktorech. Hlavním cílem bylo shrnout geny a genové polymorfismy s nimi spojené a jejich vliv na rozvoj aterosklerózy.