Enzymy v neurotransmisích - Nečasová, Ivona (2008)
Základem asociačních a integračních schopností mozku je přijímat a zpracovávat informace a přiměřeně reagovat na podněty, na informace z vnitřního i vnějšího prostředí. Při přenosu nervového signálu se uplatňuje vliv mnohých enzymů. Ve své práci jsem se soustředila na enzymy katecholaminového, acetylcholinového a opioidního systému, které se podílejí na neurotransmisích. Tato rešerše podává také informace o genech kódujících tyto enzymy a polymorfismech, mutacích a onemocněních s nimi spojenými.