Složení, nemoci a analýza vína, literární rešerše

Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku analýzy vína. První část se věnuje složení vína. V další části jsou rozebrány nejčastější nemoci a vady vína, které ovlivňují jeho výslednou kvalitu. Největší část je věnována metodám analýzy vína. Ke kontrole procesu výroby vína a jeho kvality se vy...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Hložková, Jana (Autor práce)
Další autoři: Žeravík, Jiří (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2008
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/175130/prif_b/
Obálka
LEADER 04576ctm a22008057a 4500
001 MUB01000553455
003 CZ BrMU
005 20210414090312.0
008 080624s2008 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
035 |a (ISMU-VSKP)153710 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD035 
072 7 |a 577  |x Biochemie. Molekulární biologie. Biofyzika  |2 Konspekt  |9 2 
080 |a 577.3:681.586  |2 MRF 
080 |a 663.2  |2 MRF 
080 |a (043)378.22  |2 MRF 
080 |a 577  |2 MRF 
100 1 |a Hložková, Jana  |% UČO 175130  |* [absolvent PřírF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Analysis of wine  |y eng 
245 1 0 |a Složení, nemoci a analýza vína, literární rešerše  |h [rukopis] /  |c Jana Hložková 
260 |c 2008 
300 |a 48 l. :  |b il., obr. 
500 |a Vedoucí práce: Jiří Žeravík 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008 
520 2 |a Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku analýzy vína. První část se věnuje složení vína. V další části jsou rozebrány nejčastější nemoci a vady vína, které ovlivňují jeho výslednou kvalitu. Největší část je věnována metodám analýzy vína. Ke kontrole procesu výroby vína a jeho kvality se využívá stanovení alkoholů, sacharidů, kyselin, sirných a polyfenolických sloučenin. Analýza těchto látek se provádí analytickými metodami. Tyto metody jsou však drahé a časově náročné. Nové metody analýzy s využitím biosensorů by stanovení značně urychlily. Při opakovaném použití biosensoru by se snížila i cena samotné analýzy.  |% cze 
520 2 9 |a This bachelor thesis is focused on problems of wine analysis. The first part pays attention to wine structure. The next part breaks down the most common wine diseases and wine defects which influence its final quality. The biggest part of this work is contributed to methods of wine analyzing. To check the process of wine production and its quality we use alcohol, sugar, acid, sulphur and polyfenolic compound specifications. The analysis of these substances is done by analytic methods. But these methods are expensive and time consuming. New methods of analysis with the use of biosensors would speed up the whole specification. Also the price of the analysis would decrease by repetitive use of biosensors.  |9 eng 
650 0 7 |a biosenzory  |7 ph162459  |2 czenas 
650 0 7 |a víno  |7 ph116687  |2 czenas 
650 0 9 |a biosensors  |2 eczenas 
650 0 9 |a wine  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Biochemie  |b Biochemie  |c PřF B-BCH BCHM (BCHM)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Žeravík, Jiří  |7 mub20211110499  |% UČO 7782  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav biochemie  |7 ko2015866760  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/175130/prif_b/ 
CAT |c 20080624  |l MUB01  |h 0451 
CAT |a VARTECKA  |b 02  |c 20090205  |l MUB01  |h 1131 
CAT |a VARTECKA  |b 02  |c 20090213  |l MUB01  |h 0812 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0648 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0150 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0213 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1855 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0756 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1009 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1156 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0331 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1912 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2320 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0115 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1926 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 1012 
CAT |a HONIGOVAX  |b 02  |c 20140304  |l MUB01  |h 1051 
CAT |c 20150703  |l MUB01  |h 1046 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1442 
CAT |a VACOVAX  |b 02  |c 20150918  |l MUB01  |h 1518 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1402 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2335 
CAT |a VACOVAX  |b 02  |c 20170619  |l MUB01  |h 1045 
CAT |c 20170628  |l MUB01  |h 1108 
CAT |a NEMCOVAX  |b 02  |c 20170806  |l MUB01  |h 1036 
CAT |a VASICEKX  |b 02  |c 20210414  |l MUB01  |h 0903 
CAT |a VACOVAX  |b 02  |c 20210416  |l MUB01  |h 1011 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0932 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1921 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1137 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 PřF-2008-K-4953  |5 3285001066  |4 DISP.: BCHPF  |8 20090205  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20090205  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d PřF-2008-K-4953  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD