Vliv metabolismu homocysteinu na lidskou reprodukci - Vodová, Martina (2008)
Zvýšená hladina homocysteinu je významný rizikový faktor řady onemocnění: kardiovaskulárních chorob, selhání ledvin, hypotyreózy, rakovinných onemocnění, diabetu, depresí, Alzheimerovy choroby, vrozených defektů neurální trubice a také neplodnosti. Cílem této práce je shrnutí dosavadních znalostí o homocysteinu, jeho metabolismu a jeho vlivu na mužský a ženský reprodukční systém.