Využití kapilární elektroforézy při studiu metabolismu léčiv - Mádr, Aleš (2008)
Většina léčiv podstupuje rozsáhlým chemickým změnám - metabolismu. Studium metabolismu léčiv je složité, avšak kapilární elektroforéza to umožňuje. K výhodám kapilární elektroforézy patří vysoká separační účinnost, krátká doba analýzy, potřeba malého množství vzorku a široká škála možných detekčních systémů.