In vitro syntéza tRNA II - Uhlíková, Hana (2008)
Bakalářská práce se zabývá in vitro syntézou tRNA. Při této technice se využívá jednoduchosti transkripce bakteriálních systémů, které narozdíl od eukaryot neobsahují komplikovaný mechanismus řízený transkripčními faktory. V této práci byla přepsána sekvence odpovídající iniciátorové tRNA pro methionin, která neobsahuje modifikace potřebné k svému správnému sbalení.Tento substrát bude dále použit pro studium kontroly kvality RNA v jádře.