Změna stravovacích návyků zahraničních studentů - Olivíková, Adéla (2008)
Tato diplomová práce pojednává o změně stravovacích návyků zahraničních studentů, kteří studují v Brně. Cílem práce bylo zjistit, zda a jak se u těchto studentů změní stravování - počet jídel za den, složení jednotlivých jídel, či místo, kde jí. Ke zjištění údajů od respondentů byl použit dotazník. Výsledky šetření prokázaly, že zahraniční studenti jí méně jídel za den v ČR. Signifikantní změna nastala u snídaně, kdy v ČR snídají respondenti méně často. Prokázala se také snížená konzumace ovoce a zeleniny. Z výsledků vyplývá, že respondenti se v ČR stravují méně často doma připraveným jídlem a častěji navštěvují restauraci než v zemi původu.