Mediální obraz očima portrétovaných: série rozhovorů - Záhorková, Jana (2008)
Autorka bakalářské práce dokazuje své schopnosti při psaní rozhovorů. Byť je redaktorkou zpravodajského portálu iDNES.cz, předkládaná interview dříve nepublikovala a věnovala je výhradně akademickým účelům. Text obsahuje čtyři interview se známými osobnostmi českého showbyznysu, v nichž zpovídaní popisují svůj vztah k vlastnímu mediálnímu obrazu. Praktickou část doplňují dva rozhovory týkající se vývoje žánru. Trend nastíní zástupce z praxe a členka akademické obce. V úvodní pasáži autorka připomíná historii žánru, popisuje základní pravidla při přípravě na rozhovor, upozorňuje čtenáře na výběr jazykových prostředků, který konfrontuje s konkrétními chybami v dříve publikovaných textech. Zmiňuje typologii interview a dotýká se i tématu stereotypizace. V závěru se kriticky vyjadřuje k vlastní tvorbě a získané informace srovnává s vlastním očekáváním.