Osvětlení hranatých těles sbírka příkladů - Bajeneza, Dana, 1981- (2008)
Bakalářská práce se zabývá řešením rovnoběžného a středového osvětlení hranatých těles ve vybraných zobrazovacích metodách, kterými jsou Mongeova projekce, Kolmá axonometrie, Isometrie, Středové promítání. Práce obsahuje teoretické základy osvětlení a sérii konstrukčních úloh postihující různé typy zadání. Úlohy jsou řešeny v programu CorelDRAW11.