Wikipedia optikou veřejné sféry - Hrnčíř, Petr (2008)
Práce představuje Wikipedii v kontextu teorie veřejné sféry Jürgena Habermase a jejích podmínek, které z jeho díla konceptualizoval Lincoln Dahlberg. Pomocí kritické analýzy dostupných zdrojů argumentuji, že pravidla, která komunita vytvořila, poskytují dostatečný rámec pro fungování racionálně kritického diskurzu. V praxi ovšem diskuze naráží na řadu úskalí a jeho hlavním problémem jsou bariéry, které snižují inkluzivitu komunity. Přesto má Wikipedia obrovský potenciál přispět k veřejné debatě o všech kritizovatelných stanoviscích a je kvalitní platformou pro racionálně kritickou diskuzi.