Aplikace p-adické analýzy v teorii čísel - Werl, Milan, 1984- (2008)
Náplní této práce je důkaz Gross-Koblitzovy formule pro výpočet Gaussových sum pomocí p-adické gamma funkce. První kapitola je věnována připomenutí potřebných znalostí o p-adických číslech. Ve druhé kapitole jsou zavedeny potřebné p-adické funkce a dokázány jejich užitečné vlastnosti. V poslední kapitole jsou zavedeny Gaussovy sumy a nakonec je zejména s využitím Dworkových funkcí, formálních mocninných řad a funkcí G_a dokázána Gross-Koblitzova formule.