Tajemství školních svačin - Večeřová, Karla (2008)
Práce se zabývá problematikou přítomnosti a složením svačin u dětí na prvním a druhém stupni. Snažím se ukázat, co jedí děti ke svačině a co pijí během pobytu ve škole. U dětí ze skupiny druhého stupně pracuji s jejich vlastními názory na svačení, přípravu svačin a důležitost svačin ve školách. Mezi prvním a druhým stupněm porovnávám mimo jiné pečivo, nápoje, ovoce a zeleninu, jogurty a mléčné nápoje.