Dálková detekce vybraných nebezpečných hydrometeorologických jevů - Barboříková, Iva (2008)
Hlavním tématem práce je studium vybraných hydrometeorologických extrémů na území Brna a jeho blízkého okolí. S využitím metod dálkové detekce je sestavena databáze radarových odrazů z meteorologického radaru zaznamenaných při nebezpečných situacích. Cílem práce je s využitím metod geoinformatiky a zpracování obrazu popsat prostorové rozložení extrémních jevů a pokusit se najít jejich typické projevy na záznamech meteorologického radaru.