Trvale udržitelný cestovní ruch v ORP Jilemnice - Patočková, Lenka (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá trvale udržitelným cestovním ruchem v ORP Jilemnice. Správní obvod ORP Jilemnice leží ve východní části okresu Semily. První část bakalářské práce obsahuje fyzickogeografickou a socioekonomickou charakteristiku mikroregionu. V následující části jsou uvedeny rozvojové dokumenty pro ORP Jilemnice. Dále je vypracovaná SWOT analýza studované oblasti zaměřená na cestovní ruch. V následující části je popsán současný stav cestovního ruchu. V závěru jsem se pokusila navrhnout hlavní cíle a opatření k udržitelnému rozvoji cestovního ruchu.