Pobídkový systém a regionální rozvoj (na příkladě Pardubického kraje) - Svoboda, Petr (2008)
Práce se zabývá vlivem investičních pobídek na rozvoj Pardubického kraje. Důraz je přitom kladen na průmysl. V první části je věnován prostor transformaci hospodářství. Je zde také provedena analýza struktury národního hospodářství před rokem 1989. Druhá polovina práce se zaměřuje na pobídkový systém a s tím související přímé zahraniční investice. V závěru jsou zjištěná fakta shrnuta.