Výběrové šetření pracovních sil; reprezentativnost dat pro kraj Vysočina - Palátová, Petra (2008)
Bakalářská práce se věnuje problematice trhu práce. Srovnává situaci v kraji Vysočina a v České republice podle výsledků výběrového šetření pracovních sil v letech 1993 až 2007. Nejdříve je analyzována zaměstnanost (konkrétně odvětví národního hospodářství), poté nezaměstnanost s důrazem na problémové skupiny obyvatel s hlediska uplatnění na trhu práce. Hlavní část práce je zaměřena na vybrané výsledky, které jsou zpochybněny a označeny jako neodpovídající realitě.