Hydrologická prognózní služba v ČR - Petřvalský, Pavel (2008)
Bakalářská práce se zabývá úkoly a cíli hydrologické prognózní služby v České republice. Cílem práce je poskytnutí souhrnného přehledu o funkci předpovědní povodňové a hlásné hydrometeorologické služby ve vztahu ke krizovému řízení. Dále práce popisuje nejpoužívanější metody hydrologického prognózování, včetně jejich efektivnosti a limitů využití. V poslední části práce jsou popsány nejfrekventovaněji využívané hydrologické modely.