Vývoj vztahů v aglomeraci velkoměsta na příkladu Brna a Blanska - Hrnčířová, Eva, 1985- (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem vztahů, které mezi městy probíhají a to na příkladu měst Brna a Blanska. První část se věnuje vývoji měst a snaží se charakterizovat změny v jednotlivých transformačních obdobích. Následuje stručný přehled o socioekonomickém vývoji města Blanska a analýza dostupných dat o vybraných městech. V závěrečné části jsou ze získaných informací vytvořeny obecné návrhy o budoucím vývoji měst a jejich vztahů.