Modulační elipsometrie - Oulehla, Jindřich (2008)
V této práci bude popsáno měření optických vlastností tenkých vrstev zlata. Studium takovýchto vrstev může být zdrojem důležitých informací o jejich vlastnostech. Cílem této práce je pomocí elipsometrických měření prostudovat odrazivost zlatých vrstev modulovanou teplotou a určit optické kostanty studovaných vrstev a to jak bez tepelné modulace, tak s ní. Dále je studován vliv tepelné modulace vrstvy na efekt povrchového plasmonu.