Katolická církev v českých zemích v letech 1945-1948. Brněnská diecéze - církevní školství a činnost církve pro mládež - Slívová, Petra, -2015 (2008)
Diplomová práce se zabývá dějinami římskokatolické církve v Československu (v českých zemích) v letech 1945-1948. Práce sleduje problémy ve vztahu církve a státu - otázku úpravy svátkového práva a otázku cíkevního školství. Pozornost je zaměřena na situaci v brněnské diecézi ve sledovaném období, na vybrané církevní školy a na činnost církve pro mládež