Geografické aspekty ekologického zemědělství na území Moravskoslezského kraje - Walik, Jan (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá ekologickým zemědělstvím v Moravskoslezském kraji. Úvodní část se zabývá fyzicko-geografickými a socioekonomickými charakteristikami území, dále je stručně popsán vývoj ekologického zemědělství v západní a střední Evropě a v České republice. Rovněž je zhodnocen stav ekologického zemědělství ve světě a v České republice. Pomocí dotazníkového šetření u vybraných subjektů je zaznamenána současná situace ekologického zemědělství v Moravskoslezském kraji. V závěru jsou naznačeny možnosti dalšího rozvoje v rámci společné zemědělské politiky EU.