Změny ve využívání zemědělského půdního fondu ve vybraných katastrálních územích Brna-města - Vachuda, Jan (2008)
Práce je věnována změnám ve využívání zemědělské půdy na území okresu Brno město. Práce obsahuje rešerši k problematice, obecně objasňuje vývoj využívání půdy na území České republiky za posledních 150 let, a pak se zaměřuje na podstatu práce, kterou je výzkum změn v katastrálních územích Brna mezi lety 1992 a 2004. Konkrétně rozpracovává změny jednotlivých typů využití zemědělské půdy, klasifikuje je a podává mapový i tabelární výstup, který doplňuje i pohledem na změnu cen zemědělské půdy.