Geomorfologické změny meandrujícího koryta Tiché Orlice v historické době - Skalická, Jana (2008)
Bakalářská práce se zabývá historickým vývojem meandrující Tiché Orlice ve dvou úsecích mezi obcemi Červená - Hnátnice a Chloumek - Plchovice. Nejprve byl hodnocen současný stav toku a jeho údolí. Na základě měření změn meandrů na starých mapách, došlo k definování změn koryta. Byly vytvořeny mapy dokládající změnu jednotlivých meandrů a mapy současného stavu koryta. Na závěr došlo k porovnání vývoje obou úseků.