Béngalúru jako globální centrum outsourcingu - Lysáková, Kristýna (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá vznikem globálního centra outsourcingu v indickém městě Béngalúru. První část se věnuje vysvětlení pojmu outsourcing. Druhá část pojednává o vývoji indické ekonomiky. Následující kapitoly popisují město Béngalúru včetně jeho ekonomické charakteristiky. Hlavním cílem práce je identifikace faktorů, které vedly ke vniku outsourcingového centra v Béngalúru. Druhým dílčím cílem je zhodnotit dopady outsourcingu na místní ekonomiku, společnost a životní prostředí.