Socioekonomické aspekty výstavby a provozu moderních velkých větrných elektráren na Moravě - Kučera, Petr (2008)
Předmětem této bakalářské práce je komplexní socioekonomická analýza průběhu výstavby a následného provozu velkých moderních větrných elektráren na Moravě z pohledu obyvatel šetřených obcí. K dosažení výsledků bylo použito rozsáhlé dotazníkové šetření a jeho následné vyhodnocení. Zvláštní důraz je kladen na vývoj názorů respondentů v čase. Obsah práce je koncipován tak, aby byl přínosem jak veřejnosti, tak zastupitelstvům obcí, v nichž se teprve plánuje výstavba VE. Taktéž se z ní mohou poučit společnosti, které se zabývají projektováním výstavby VE.