Erozní ohrožení půd vybraného území jižní Moravy - Krejčíková, Barbora (2008)
Erozní ohrožení bylo studováno na třech vybraných lokalitách intenzivně využívaných k zemědělské výrobě v oblasti katastrů obcí Letonice, Němčany, Křižanovice, Bučovice, Hovorany, Šardice, Karlín a Nenkovice. Výsledky mapování byly verifikovány terénním průzkumem. Práce prokázala možnosti identifikace erozních procesů a jejich mapování s využitím leteckých snímků, tyto jsou však jen jedním z datových zdrojů pro studium eroze. Práce dále diskutuje přednosti a nevýhody dat DPZ pro studium eroze.