Dvojí občanství jako důsledek průniku německého občanství do českých zemí v letech 1938-1945 - Emmert, František, 1974- (2008)
Dvojí občanství (České republiky a Spolkové republiky Německo) neodsunutých Němců v České republice. Historické příčiny, vznik, dalekosáhlé důsledky.