Simulace rizikové funkce - Machalík, Petr (2008)
V této diplomové práci je navržena metoda, která pro zadanou rizikovou funkci generuje náhodné doby přežití. Je zde také navrženo lineární cenzorování. Z takto nasimulovaných dob pozorování je proveden Kaplanův-Meierův odhad funkce přežití a rizikové funkce a dále jádrový odhad rizikové funkce.