ROC křivky - Bortlíček, Zbyněk (2008)
ROC křivky hrají důležitou roli při hodnocení klasifikačních pravidel. Tato práce je zaměřena na neparametrické odhady ROC křivek, konkrétně jádrové vyhlazování. Pomocí tří různých metod je modelován stejný případ. ROC křivku postupně modelujeme pomocí jádrového odhadu distribuční funkce, jádrového odhadu hustoty a nakonec jako distribuční funkci náhodné veličiny. Na závěr je provedeno porovnání všech tří metod. Nejprve graficky a poté pomocí odhadů plochy pod ROC křivkou AUC.