Bayesovské dynamické modely - Stárková, Tereza (2008)
Matematické modely se využívají v přírodních vědách, v inženýrství, ekonomii, sociologii i politologii. Tato práce je zaměřena na třídu dynamických modelů, které pro své výpočty užívají Bayesovskou teorii. 1. Bayesovská teorie 2. Polynomiální model prvního stupně 3. Dynamický regresní model 4. Obecný dynamický lineární model 5. Referenční analýza 6. Sezónní modely 7. Trendově-sezónní model.