Optimalizace stanovení optické mohutnosti nitrooční čočky při operaci katarakty - Ingrová, Jana, 1979- (2008)
Úspěšnost operace katarakty závisí z refrakčního hlediska na výpočtu optimální hodnoty nitrooční čočky (IOL). Tato práce se zabývá srovnáním kontaktní a imerzní ultrazvukové biometrie a posouzením přesnosti vzorců třetí generace (SRK/T versus Holladay) pro výpočet optické mohutnosti nitrooční čočky s ohledem na pooperační cílovou refrakci.