Příběh ženské emancipace v rodině Jindřicha Wankla - Kulaviaková, Dagmar (2008)
Téma mé bakalářské práce je Příběh ženské emancipace v rodině Jindřicha Wankla. Práce se zabývá třemi ženami - Eliškou, Lucií a Olgou - manželkou, dcerou a vnučkou významného moravského lékaře a archeologa Jindřicha Wankla. Práce si také všímá rozdílů mezi třemi generacemi a upozorňuje na velký rozvoj ženské emancipace v druhé polovině 19. století a na začátku 20. století