Podpora kojení ze strany pediatrů - Vojtíšková, Zuzana (2008)
Cílem celé práce je zjistit efektivnost a kvalitu laktačního poradenství poskytovaného pediatry a zjistit zda je podpora kojení ze strany pediatrů dostatečná. V teoretické části jsou popisovány výhody kojení, zásady laktačního poradenství, problémy při kojení, podpora kojení ve světě a v České republice, doporučení pro péči o kojící ženu. Praktická část se zabývá kvalitou laktačního poradenství pediatrů. Průzkum k práci byl prováděn pomocí dotazníků pro matky a pediatry. V laktačním poradenství pediatrů byly zjištěny nedostatky, které mohou vést k předčasnému ukončení kojení.