Agrese u pachatelů majetkové trestné činnosti a loupeží - Slánský, Tomáš (2008)
Jako cíl výzkumu si kladu popsat osobnost pachatele majetkových trestných činů a loupeží s důrazem na jeho agresivitu, dále popsat instrumentální a afektivní agresory a zjistit, zda existuje nějaká typologie pachatelů s ohledem na jejich anamnézu, osobnostní rysy a agresivní chování. Za výzkumné metody jsem zvolil osobnostní dotazník TCI, projektivní Hand test a dotazník doplněný rozhovorem. Definoval jsem tři typy agresorů - pachatelů majetkové trestné činnosti.