Koncept vazeb skupin organizovaného zločinu a terorismu na případu Čečenska - Janků, Martin (2008)
Text se zabývá vymezením hlavních rysů možné spolupráce mezi skupinami organizovaného zločinu a terorismu a to jak z hlediska společných znaků, tak i činností a geografickými oblastmi působení. Tato část má za úkol poskytnout teoreticky koncept, ježto poslouží jako základ pro rozbor vztahů na území Čečenska. Zde je zmíněna charakteristika jak čečenského organizovaného zločinu, čečenské mafie, tak rozfázovaný vývoj čečenského odbojového hnutí.