Sekuritizace hrozby nedostatku vody v ČR - Martinovský, Petr, 1986- (2008)
Tato bakalářská práce si klade za cíl prozkoumat reflexi hrozby nedostatku vody mezi aktéry české bezpečnostní politiky. Autor při výzkumu využívá konceptu sekuritizace Kodaňské školy bezpečnostních studií. Vzhledem k originalitě tématu v českém prostředí je v úvodu naznačena pluralita přístupů k environmentální bezpečnosti. Autor předkládá také hlavní teze debaty o rozšíření výzkumné agendy bezpečnostních studií i o environmentální hrozby.