Konflikt Etiopie s Eritreou - Dyčka, Lukáš, 1985- (2008)
Práce analyzuje jednotlivé fáze etiopsko-eritrejského konfliktu, determinanty vzájemných vztahů obou zemí a teoretická východiska zajištění jejich bezpečnostní politiky. Její součástí je i teoretický rámec vysvětlující klíčové pojmy "konflikt" a "aktér".