Konflikt a blízký kosmický prostor - Strauch, Adam, 1984- (2008)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi vzniku mezistátního ozbrojeného konfliktu vyvolaného mocensky orientovanými aktivitami států v blízkém kosmickém prostoru. Práce je kvalitativní povahy a vedena primárně, i když ne výlučně, perspektivou realistického přístupu teorie mezinárodních vztahů. Aplikovaný analytický rámec zahrnuje řadu relevantních teorií a konceptů, zahrnujíc závody ve zbrojení a jiné.