Programy amerických ozbrojených sil na středních školách v USA jako forma propagandy - Schröpferová, Lenka (2008)
Práce popisuje program amerických ozbrojených sil Junior Reserve Officer Training Corps (JROTC) a analyzuje jej na základě teorie propagandy. Toho je dosaženo pomocí vymezení teorie propagandy, pozorování programu JROTC a aplikací kritérií pro analýzu propagandy na tento program. V práci je potvrzena hypotéza, která stanovuje, že program JROTC je určitou formou propagandy. Výstupem práce je jedinečný a podrobný popis programu Junior Reserve Officer Training Corps, který je na základě analýzy označen za formu propagandy vlády Spojených států amerických.