Vietnamský organizovaný zločin v ČR - Vlček, Tomáš; Šmíd, Tomáš, 1979-; Masarykova univerzita. Oddělení bezpečnostních a strategických studií (2008)
Předmětem této bakalářské práce je popis a analýza vietnamského organizovaného zločinu v České republice. Po úvodní teoretické části jsou v práci prezentováni aktéři, struktury a aktivity vietnamského organizovaného zločinu, přičemž je kladen důraz na aktuální data. Práce dále předkládá informace o typologii, změnách v trendech a pravděpodobné budoucnosti tohoto fenoménu.
The subject of this paper is description and analysis of Vietnamese organized crime in the Czech Republic. The actors, structures and activities are presented along with the theoretical introduction, accenting up-to-date information. The work also deals with typology, trends changes and potential future of this phenomenon.
Vedoucí práce: Tomáš Šmíd.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008.
Keywords: organizovaná kriminalita; Vietnamci; organized crime; Vietnamese; Česko; Czechia; bakalářské práce