Obecně závazné vyhlášky dle § 10 písm. c) obecního zřízení - Šípek, Michal (2008)
Bakalářská práce ve svém úvodu vysvětluje, co to jsou obecně závazné vyhlášky obcí a zabývá se popisem jejich zakotvení v právním systému České republiky. Dále je popsán postup schvalování a rušení obecně závazných vyhlášek obcí. V další části je popsaná problematika OZVO vydávaných na základě § 10 písm. c) obecního zřízení, včetně současné judikatury Ústavního soudu.