Náhrada škody a okolnosti vylučující odpovědnost podle Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží - Hejč, Jiří (2008)
Cílem této bakalářské práce je vysvětlení pojmu náhrady škody a okolností vylučujících odpovědnost, jak jej chápe Úmluva OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží (dále je Úmluvy). V úvodní části své práce se věnuji vysvětlení obecného pojmu jakýme je právní odpovědnost, čímž je vytvořen základ pro další objasnění pojmu náhrady škody v režimu Úmluvy.