Postavení a úkoly Probační a mediační služby - Kleiber, Miloš (2008)
Záměrem práce je ve stanoveném rozsahu zachytit podstatu institutu Probační a mediační služby, tzn. vymezit související pojmy (vč. restorativní justice), nastínit historii institutu, začlenit jej v právním systému, vymezit jeho místo v právních činnostech, jeho roli a úlohu v jednotlivých stádiích trestního řízení, se stručným rozborem právní úpravy platné v České republice, s odkazem na zdroje a jejich postupné zapracování do legislativy, komparace se zemí EU.